Få styr på indeklimaet med en CO2 alarm

Mennesker udånder konstant en stor mængde CO2, som langsomt forværrer indeklimaet i boliger, uddannelsessteder og kontorer landet over. Faktisk udånder vi mennesker 350 liter CO2 i døgnet. For høje mængder af CO2 i et lokale kan have store konsekvenser for koncentrationen, effektiviteten og indlæringen.

CO2 i et lokale måles i måleenheden ppm, der står for parts per million. Udenfor er den normale koncentration af CO2 i omegnen af 380 ppm, hvilket betyder, at for hver million molekyler i luften er 380 af dem CO2. I et lokale med mange mennesker kan niveauet af CO2 i luften hurtigt komme til at stige. Hvis niveauet når 1000 ppm CO2, viser forskningen, at indlæringsevnen falder med omkring 20% hos alle dem, der sidder i lokalet.

Kuldioxid er ikke direkte sundhedsskadeligt i sig selv, men hvis koncentrationen af CO2 i et rum bliver for stor, kan det lede til hovedpine, træthed og seriøst koncentrationsbesvær hos alle dem, der arbejder i rummet.

Men hvordan sikrer du som leder eller underviser, at CO2 niveauet bliver på et acceptabelt niveau, hvor dine medarbejdere eller elever/studerende har gode vilkår for at koncentrere sig og lære? Svaret er heldigvis simpelt. Med en avanceret CO2 måler kan du få styr på indeklimaet.

En CO2 alarm kan sikre indeklimaet

Når du skal indrette dit hjem, din arbejdsplads eller undervisningslokalet, kan det derfor være en god ide at investere i en CO2 alarm, der giver dig besked, når CO2 niveauet stiger og bliver højere end det anbefalede. Der findes mange forskellige CO2 alarmer, der er skræddersyet til forskellige behov. Hammer Electronics har et stort udvalg, så du kan finde netop den CO2 alarm, der passer bedst til dine behov og din indretning.

Med en CO2 alarm får du besked, når det er tid til at lufte ud i lokalet, så du altid er sikret det optimale CO2 niveau og undgår faldende koncentration på hjemmekontoret, i undervisningslokalet eller på arbejdspladsen. Når alarmen ringer, er det tid til at holde en pause og åbne alle vinduerne, så den stillesiddende luft i lokalet kan blive skiftet ud med ny og oxygenrig frisk luft.

Med et godt indeklima sikrer du de bedste forudsætninger for effektivt arbejde og succesfulde arbejdsopgaver – så find den helt rigtige CO2 alarm hos Hammer Electronics, der med 46 års erfaring har netop de produkter, som du kan bruge til at forbedre dit indeklima.